Friday, November 28, 2008

Ακόμα στο δέλτα του Μεκόνγκ είμαστε

Ωραία η βαρκάδα αλλά πολύ σύντομη για τα γούστα μας – θέλαμε πιο μεγάλη βόλτα.

Ο ντόπιος οδηγός που είχαμε ήταν πολύ συμπαθητικός, μιλούσε καλά αγγλικά και μας έφτιαξε και βραχιολάκια και άλλα παιχνιδάκια από φύλλα μπανανιάς.
Μας πήγε και στο «εργοστάσιο» που φτιάχνανε κάτι γλυκά από καρύδα.

Μέχρι που μας ξεφούρνησε ότι για να μας κάνει την εκδρομή που είχαμε πει (με επιπλέον βόλτα στα στενά κανάλια) έπρεπε να του δώσουμε τα διπλά, γιατί ο καπετάνιος δε δεχόταν λιγότερα, έλεγε και κάτι κουλά για την τιμή του πετρελαίου μέσα σε όλα τα άλλα – τελικά παντού τις ίδιες μπαρούφες σου λένε. Εμείς δε θέλαμε να δώσουμε τόσα και μας γύρισε πίσω, αλλά πρώτα μας πέρασε από…Τη φάρμα των κροκοδείλων. Απαίσια ζώα. Και άνοστα, πιστέψτε με.
Όχι, δεν τον ρίξαμε μέσα, ήτανε καλούλης μωρέ.

Και επειδή ξέρω ότι διψάτε για γνώση, μάθετε λοιπόν ότι τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται.

Thursday, November 27, 2008

Βαρκούλα, βαρκούλα...

Μετά τα φρούτα συνεχίσαμε με βαρκάδα στα στενά κανάλια.

Η βαρκάρισσα.

Σήμερα βαριόμουν λίγο να γράψω… Φαίνεται νομίζω…
Άντε για να μη λέτε ότι σας αφήνω έτσι... Για όσους ενδιαφέρονται, το τρέιλερ για την καινούργια ταινία Χάρι Πότερ, με το καλό τον Ιούλιο του 2009. Μην κανονίσετε τίποτα!
http://wbads-18.vo.llnwd.net/e1/wbmovies/halfbloodprince/trailer/Champion_D_Lg.mov

Update: Σήμερα διάβασα κάτι που είμαι σίγουρη ότι θα σας συγκλονίσει όλους!
Οι κουτσουλιές των πουλιών είναι τα ούρα τους - είναι πιο στερεές γιατί τα πουλιά πίνουν λιγότερο νερό και δε μπορούν να χάνουν τόσο νερό όσο τα υπόλοιπα ζώα. Η επιστημονική άποψη ότι είναι άσπρα για να μπορούν τα πουλιά να δουν αν πέτυχαν το στόχο, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Να διαβάζετε το μπλογκ της Μαρίας, το μπλογκ που απαντάει στα μεγάλα ερωτήματα!

Wednesday, November 26, 2008

Φρουτάκια


Το δέλτα του Μεκόνγκ είναι, προφανώς, ιδιαίτερα εύφορη περιοχή και τα φρούτα και λαχανικά που παράγονται εδώ στέλνονται στο Χο Τσι Μινχ και από εκεί εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Αν ποτέ φάτε κανά φρούτο εισαγωγής Βιετνάμ, από εδώ γύρο κάπου θα προέρχεται.
Σα μέρος της ξενάγησής μας, μας έκαναν τραπέζι με διάφορα τοπικά φρούτα. Άλλα ήταν νοστιμότατα, άλλα όχι τόσο πετυχημένα.

☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢☣☠☢

Οφείλω να προειδοποιήσω τους σεβαστούς αναγνώστες μου.
Σε πολλά μέρη της Ασίας θα σας σερβίρουν ένα φρούτο που ονομάζεται ντούριαν.
ΜΑΚΡΙΑ! Η μυρωδιά του ανασταίνει νεκρό μόνο και μόνο για να τον ξανα-ξεκάνει. Είναι κάτι μεταξύ κλούβιου αυγού, χαλασμένης καραμέλας και βρωμερής κάλτσας. Θα νόμιζε κανείς ότι με τέτοιες… ιδιότητες, θα το ξεριζώνανε με την πρώτη ευκαιρία. Αμ δε! Το λατρεύουν! Οι δε Βιετναμέζοι παινεύονται ότι κάνουν τα καλύτερα ντούριαν της ΝΑ Ασίας. Κοίτα ρε χαρά.
Προσοχή επίσης γιατί έχουν ένα άλλο φρούτο που εξωτερικά είναι ολόιδιο με το ντούριαν, αλλά δε μυρίζει καθόλου – το λεγόμενο στα αγγλικά jackfruit.

Monday, November 17, 2008

Και πάλι μαζί σας!

Για άλλη μια φορά ξανακαλοσορίζω το λαό μου…
Είχαμε μείνει στο Νότιο Βιετνάμ, όπου νοικιάσαμε ένα αυτοκίνητο με οδηγό και χαράξαμε πορεία για…


Μι Το, Μεκόνγκ
Ο οδηγός που νοικιάσαμε λοιπόν μας πήγε (με ασφάλεια) στην πόλη Μι Το. Είναι η πρώτη πόλη που συναντά κανείς ερχόμενος από το Χο Τσι Μινχ και οι περισσότεροι τουρίστες εδώ κανονίζουν τις εκδρομές τους – με αποτέλεσμα βέβαια να ακούς καθαρά «τουριστικές» τιμές και τα παζάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Ψάξαμε να βρούμε κάποια οικονομική εκδρομή για να δούμε τα εσωτερικά κανάλια και τα νησάκια εκεί γύρο. Αν θυμάστε επίσης, έχουμε και ένα θέμα με τα οργανωμένα – όχι αλλά γκρουπ! – και τελικά καταλήξαμε να νοικιάσουμε ολόκληρο το πλοίο (έστω, πλοιάριο) για πάρτη μας. Τα παζάρια τα κάναμε με έναν τύπο που μας ξενάγησε κιόλας.



Ο ξεναγός μας σερβίρει τσαγάκι με μέλι, γιαμ γιαμ.

Και επειδή σας το χρωστάω με όλες αυτές τις καθυστερήσεις… έχουμε και μπόνους φωτογραφία. Κατά καιρούς θα ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες που στην αρχή δεν τους έδωσα τη δέουσα σημασία. Τώρα τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να λάμψουν, αλλά προσέξτε γιατί δεν ακολουθούν χρονολογική σειρά… Είναι λίγο χύμα. Απολαύστε τες!

nus - bonus – bonus – bonus –bonus – bonus – bonus – bonus – bonus – bonus – bo


Ταϊλάνδη, πίσω από το ναό της αυγής.
ΡΟΟΟΟΖΖΖΖΖ

Sunday, November 2, 2008

Αναστολή

Για άλλη μια φορά το μπλογκ θα μπει στον πάγο.
Δεν ανεβαίνουν φωτογραφίες με τίποτα, και πιστέψτε με έχω προσπαθήσει πολλούς τρόπους. Μέχρι να βγάλω άκρη δε θα γίνονται ανανεώσεις.
Θα στείλω mail αν ποτέ πάρει μπρος...